Zdrowy mintaj przygotowany w kilka chwil. Potrawa praktycznie „robi się sama”, dlatego polecana jest dla osób zapracowanych, które chcą zjeść, mimo braku czasu domowy, zdrowy posiłek.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Filety rybne gotujemy 10 minut w lekko osolonej wodzie z dodatkiem ziół prowansalskich i odsączamy.
Przygotowujemy sos: topimy masło, wsypujemy mąkę, mieszamy i robimy zasmażkę, stopniowo podlewając bulionem, dodajemy śmietankę Łaciatą i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy posiekany koperek i mieszamy. Rybę polewamy sosem. Danie podajemy z pomidorem pokrojonym w plastry i lisktami natki pietruszki.
Dodaj komentarz