Mix sałat z papryką i marchewką

Ekspresowa sałatka, która sprawdzi się np. na kolację. Jest smaczna i zdrowa.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Laktoza free

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Laktoza free


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • nać pietruszki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1
Wsypujemy do dużej miski wszystkie opakowania sałatek, dokładnie je mieszamy, najwygodniej będzie używając dwóch łyżek jednocześnie, nabierając i podnosząc do góry liście.

Krok 2
Obraną marchew i pietruszkę trzemy na tarce o największych oczkach, to znacznie skróci czas ucierania.

Krok 3
Teraz musimy pokroić paprykę, przecinamy ją na pół, wykrawamy białą błonkę z nasionami i kroimy na części. Dodajemy ją do miski razem z marchewką i pietruszka.

Krok 4
Do całości dodajemy jeszcze listki świeżej, posiekanej pietruszki i mieszamy. Polewamy po wierzchu oliwą z oliwek. Jeżeli zostanie jeszcze kilka listków pietruszki możemy udekorować nimi sałatkę.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.