Pyszne, mięciutkie mięso i aromatyczny, aksamitny sos śmietankowo - pieczarkowy to przepis na obiad idealny. Koniecznie trzeba zapisać ten przepis - często się do niego wraca!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Udka obsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle, aż lekko się zarumienią. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do udek. Razem lekko obsmażamy.
Dolewamy wino i śmietankę Łaciatą, doprawiamy ziołami prowansalskimi i dusimy przez 20 minut.
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, dodajemy do sosu, a całość doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy razem ok. 5 minut na małym ogniu.
Ozdabiamy natką pietruszki. Potrawa smakuje najlepiej, gdy jest podana na ciepło.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 08:56:00
Moje ulubione.