Muffinki truskawkowo-kokosowe na mleczku kokosowym

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka 2 szklanki,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki ,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • cynamon 1 płaska łyżeczka ,
  • wiórki kokosowe 1/2 szklanki ,
  • mleko kokosowe 1 szklanka,
  • jajko 1 szt ,
  • olej rzepakowy 80 ml ,
  • truskawki świeże 250 gram

Przygotowanie

Krok 1

Do dużej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier, cynamon oraz wiórki kokosowe. Wymieszać łyżką. Do drugiej miski wlać mleczko kokosowe, dodać jajko i olej. Wymieszać mleko z pozostałymi składnikami trzepaczką, do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać zawartość miski do mąki. Wymieszać krótko łyżką. Truskawki oczyścić, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Dodać do ciasta, przemieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto łyżką. Na wierzchu ułożyć jeszcze kawałki truskawek. Piec muffinki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 17 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.