Muffiny jajeczne z kiełbasą i szpinakiem

To przepis na oryginalne i smaczne śniadanie. Na pewno muffiny w tej wytrawnej wersji zasmakują domownikom.

Danie: Kolacja

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu

Danie: Kolacja

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Bez glutenu


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 20 dag kiełbasy podsuszanej
  • 1 cebula
  • 15 dag sera żółtego
  • Garść świeżego szpinaku
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C.



Krok 2

Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy cienkie plasterki kiełbasy oraz pokrojony szpinak. Całość dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 3

W misce rozbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy przestudzony farsz oraz starty na tarce żółty ser. Całość mieszamy.



Krok 4

Formę na muffinki smarujemy masłem. Nakładamy łyżką ciasto.



Krok 5

Pieczemy 15-20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.