Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
W misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W osobnym naczyniu wymieszaj dokładnie mleko, śmietanę, jajko oraz roztopione i wystudzone masło.
Za pomocą szpatułki lub łyżki połącz ze sobą wszystkie składniki.
Dodaj wszystkie rodzaje sera, posiekaną natkę oraz szczypiorek. Wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 185 °C (grzanie góra - dół) lub 170 °C (termoobieg). Jajka delikatnie obierz ze skorupek. Foremki na muffiny wysmaruj cienko masłem. Przełóż po łyżce masy do każdej foremki, na środek włóż po jednym jajku i przykryj ciastem, tak aby jajka nie były widoczne.
Wstaw do piekarnika i piecz przez około 12 - 15 minut, aż muffiny się zarumienią.
Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!
Dodaj komentarz