Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski przesiać obie mąki, dodać jajko, kefir i wodę z masłem.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Do miski włożyć biały ser, rozgnieść widelcem, dodać cukier z wanilią i posiekane brzoskwinie, wymieszać ( w razie potrzeby dosłodzić).
Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty.
Na każdy kwadracik ciasta ułożyć porcje sera z brzoskwiniami.
Złożyć po przekątnej i dokładnie zlepić.
Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane rumianym masłem i oprószone cukrem.
Pierożki przed podaniem można oprószyć mielonym cynamonem.
Dodaj komentarz