Składniki:

  • 120 g masła
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 80 g płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.



Krok 2

Masło rozpuszczamy w rondlu i odstawiamy do przestygnięcia. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej umieszczamy suche składniki, w drugiej mokre wraz z przestudzonym masłem. Za pomocą łopatki łączymy zawartości obu misek. Uzyskana masa nie musi być gładka.



Krok 3

Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blasze. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.



Krok 4

Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.