Muffiny z płatkami migdałowymi

Przepyszne muffiny z płatkami migdałowymi to szybki przepis na babeczki. Wykonasz je z łatwością i skradniesz serca swoich domowników.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 120 g masła
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 80 g płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.



Krok 2

Masło rozpuszczamy w rondlu i odstawiamy do przestygnięcia. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej umieszczamy suche składniki, w drugiej mokre wraz z przestudzonym masłem. Za pomocą łopatki łączymy zawartości obu misek. Uzyskana masa nie musi być gładka.



Krok 3

Ciasto przekładamy do papilotek ułożonych na blasze. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.



Krok 4

Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.