Serowe muffiny

Muffiny z białym twarożkiem to pomysł na szybkie i proste w wykonaniu muffinki śniadaniowe.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 100 g masła Łaciate
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 2 jajka

Masa serowa:

  • 250 g sera twarogowego
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 170°C.



Krok 2

Do jednej miski wsypujemy przesiane suche składniki. Do drugiej miski dodajemy roztopioną margarynę oraz resztę płynnych składników. Wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy z grubsza. Masa nie może być jednolita.



Masa serowa

W osobnej misce przygotowujemy masę serową. Ucieramy ser z żółtkiem oraz cukrem waniliowym.



Krok 4

Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Nakładamy po łyżce ciasta, masy serowej i ciasta. Pieczemy 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.