Muszle z pieczarkami

Spróbujesz takiej wersji obiadowej?

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 150 g makaronu muszli
  • 70 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 papryka czerwona
  • Pół cukinii
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją. Pokrój warzywa.



Krok 2

Na patelni podsmaż pieczarki, czosnek oraz cebulę z dodatkiem oliwy. Dolej pomidory w puszce oraz pozostałe warzywa.



Krok 3

Do sosu na patelni dodaj makaron oraz przyprawy. Wszystko razem wymieszaj. Podawaj udekorowane pietruszką. Gotowe, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.