Musztardowo-chrzanowe kotlety jagnięce z grilla

Przepyszne kotlety jagnięce, które idealnie sprawdzą się jako szybka, grillowa potrawa dla znajomych. Są bardzo delikatne i mają lekki posmak musztardy oraz chrzanu. Z pewnością będą miłą odmianą od typowych potraw grillowych.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kotlety jagnięce
  • - 3 łyżki oliwy z oliwek
  • - 2 łyżki octu
  • - skórka starta z ½ cytryny
  • - 2 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • - 1 łyżeczka chilli
  • - 2 cebule
  • - 2 łyżeczki chrzanu
  • - 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy ze sobą ocet, musztardę, chrzan, oliwę z oliwek i skórkę z cytryny. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie bardzo drobno siekamy. Dodajemy do marynaty. Przyprawiamy całość solą i chilli.



Krok 2

Kotlety jagnięce nacieramy otrzymaną marynatą i odstawiamy na 15 minut.



Krok 3

Kotlety grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.