Naleśniki babuni

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Desery

  • 1 szkl mleka Łaciate ,
  • 1 szkl maki pszennej,
  • 1 jajko ,
  • Szczypta soli ,
  • Olej

Przygotowanie

Przygotowanie ciasta

Wszystkie wyżej podane składniki łączysz ze sobą miksując na jednolita masę.



Smażenie

Łyżka wlewamy ciasto na rozgrzana sucha patelnie i smażymy z pół minuty z każdej strony.



Wskazówki

Najlepiej smażyć na specjalnej patelni do naleśników

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.