Naleśniki czekoladowe z wiśniami

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 230 g mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki cukru
  • 4 jajka
  • 600 ml mleka Łaciate
  • 60 g roztopionego masła Łaciate
  • Szczypta soli
  • Dżem wiśniowy
  • Cukier puder
  • Sos z gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać razem z kakao do miski, dodać cukier, sól i jajka.



Krok 2

Dodać mleko i zmiksować do uzyskania gładkiej masy, dodać rozpuszczone masło i ponownie połączyć wszystkie składniki.



Krok 3

Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu i smażyć naleśniki rozprowadzając równe porcje ciasta na patelni - minutę z każdej strony.



Krok 4

Naleśniki posmarować dżemem i złożyć.



Krok 5

Polać sosem z gorzkiej czekolady i posypać cukrem pudrem.



Wskazówki

Można podawać z lodami waniliowymi.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.