Naleśniki z ciecierzycy

Oryginalne śniadanie, dla tych którzy lubią naleśniki w nietradycyjnym wydaniu. Mają oryginalny smak i delikatną strukturę. Można je jeść na słodko oraz na wytrawnie.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego np. sojowego lub kokosowego (nie może być ryżowe)
  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 80 ml oleju
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsypujemy przesiane mąki, mleko, olej i wodę. Wszystko miksujemy na gładko. Odstawiamy na godzinę.



Krok 2

Po upływie czasu patelnie z nieprzywierającym dnem nagrzewamy. Zwilżamy olejem. Wylewamy pierwszą porcję ciasta i smażymy na niewielkim ogniu z obydwu stron. Naleśniki smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.