Naleśniki z mąką kukurydzianą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mąki kukurydzianej
  • 1,5 szkl. wody
  • 1 szkl. mleka Łaciate
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • Oliwa

Nadzienie:

  • 30 dag białego sera
  • 1-2 łyżki śmietany Łaciata 30%
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • Cukier puder do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Mąki wsypać do miski, wymieszać. Dodać roztrzepane jajko, wodę, mleko, sól, 2 łyżki oliwy, zmiksować. Na posmarowanej oliwą patelni usmażyć cienkie naleśniki.



Krok 2

Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem z wanilią i cukrem pudrem do smaku.



Krok 3

Masą serową posmarować usmażone naleśniki, zwijać w ruloniki i podawać. Można oblać płynną czekoladą lub oprószyć cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.