Naleśniki z mascarpone i owocami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto naleśnikowe

  • - 1 szklanka wody gazowanej,
  • - 1 szklanka mleka Łaciate,
  • - 1,5 szklanki mąki,
  • - 2 jajka,
  • - szczypta soli

Nadzienie

  • - 1 opakowanie serka mascarpone Mlekpol,
  • - garść malin i jeżyn ,
  • - kilka kostek mlecznej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Jajka łączę z solą, wodą i mlekiem, mieszam.



Krok 2

Dodaję mąkę i ponownie mieszam aż powstanie jednolita masa.



Krok 3

Masę odstawiam na 30 min. Smażę na niewielkiej ilości oleju. Usmażone naleśniki smaruję serkiem mascarpone, składam w trójkąt. Na wierzch dodaję owoce i polewam rozpuszczoną czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.