Naleśniki z serem i owocami

Autor:

Stokrotka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki


Ocena

4.92/5

Oceń przepis

Ocena

4.92/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
  • 2 jajka
  • Olej

Nadzienie:

  • 300 g twarogu Mazurski Smak
  • Cukier puder
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki śmietany Łaciata 18%,
  • 400 g truskawek, jagód lub malin

Przygotowanie

Krok 1

Z mąki, wody, mleka i jajek zrób ciasto naleśnikowe. Odstaw je na 30 minut.



Krok 2

Usmaż cienkie naleśniki, najlepiej na patelni bez tłuszczu.



Krok 3

Ser, jogurt, śmietanę i cukier puder utrzyj na gładka masę serową.



Krok 4

Część owoców odłóż do dekoracji, a resztę dodaj do sera i wymieszaj. serową smaruj naleśniki i składaj je w trójkąty. Udekoruj owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.