Naleśniki z serem, jabłkami i cynamonem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mąka pszenna 1 szklanka,
  • jajko 1 szt ,
  • mleko 3/4 szklanki,
  • woda gazowana 1/4 szklanki ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki ,
  • sól 1 szczypta ,
  • ser biały 250 gram ,
  • jogurt naturalny 150 gram ,
  • cynamon 1 łyżka ,
  • jabłka 2 szt,
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka ,
  • miód prawdziwy 1 łyżka,
  • masło 2 łyżki

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać mleko, jajko, wodę, łyżkę oliwy i szczyptę soli. Zmiksować. Usmażyć naleśniki na małej ilości oliwy. Przygotować nadzienie: biały ser wymieszać z jogurtem naturalnym oraz cukrem waniliowym. Dodać cynamon, miód oraz jabłka starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Smarować naleśniki nadzieniem, składać na cztery części. Roztopić na patelni masło i podsmażyć naleśniki z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.