Cannelloni z ricottą

Wegetariańska wersja cannelloni z ricottą. Szybkie i proste wykonanie. Włoskie danie idealnie sprawdzi się na kolację.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 16 rurek makaronu cannelloni
  • 250 g szpinaku
  • 200 g ricotty
  • 150 g parmezanu
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml sosu beszamelowego

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 ˚C.



Krok 2

Na rozgrzanej patelni smażymy szpinak z dodatkiem masła. Następnie przekładamy całość do miski i łączymy z ricottą. Doprawiamy farsz sola i pieprzem. Faszerujemy rurki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym parmezanem.



Krok 3

Pieczemy 25 minut



Wskazówki

Podajemy np. ze świeżymi listkami bazylii oraz dodatkową porcją parmezanu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.