Ogórki z cukinią i dynią

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ogórków
  • 1 jabłko
  • 10 dag dyni
  • 1 mała cukinia zielona
  • Sól
  • Sok z cytryny lub ocet winny

Dodatkowo:

  • Śmietana Łaciata

Przygotowanie

Krok 1

Młodą cukinię ze skórką i obrane ogórki zetrzeć na tarce lub posiekać w cienkie plasterki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puszczą sok, odcisnąć.



Krok 2

Jabłko i dynię obrać, usunąć gniazda nasienne. Dynię zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a jabłko pokroić na cząstki i posiekać.



Krok 3

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku solą i octem winnym lub sokiem z cytryny, wymieszać. Można podawać z dodatkiem śmietany lub jogurtu.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.