Jabłka obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Dodać cukier waniliowy, cukier według uznania, cynamon, wymieszać. Gniazda makaronu włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do gniazd z makaronu włożyć porcję usmażonych jabłek, posypać skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi. Na wierzchu ułożyć po kilka wiórek masła. Blaszkę z makaronem włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać około 5-8 minut. Posypać cukrem, podawać.
Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować.
Dodać cukier waniliowy, cukier według uznania, cynamon, wymieszać.
Gniazda makaronu włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Do gniazd z makaronu włożyć porcję usmażonych jabłek, posypać skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi.
Na wierzchu ułożyć po kilka wiórek masła. Blaszkę z makaronem włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać około 5-8 minut.
Posypać cukrem, podawać.
Dodaj komentarz