Omlet bananowy z bitą śmietaną

Omlet bananowy to słodkie śniadanie nie tylko dla dzieci. Zasmakuje także dorosłym. Z bitą śmietaną smakuje wyśmienicie.

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 6 jajek
  • - 3 banany
  • - Śmietanka Łaciata 30% (schłodzona)

Przygotowanie

Krok 1

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy w misce na sztywno.



Krok 2

Banana obieramy, kroimy i dodajemy do białek. Następnie dodajemy żółtka. Składniki miksujemy.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Patelnię rozgrzewamy z łyżką oliwy. Na patelnię wlewamy 1 z trzech porcji masy jajecznej. Przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut, następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy też chwilę. Tak samo robimy z pozostałymi częściami ciasta. Wychodzą 3 omlety.



Krok 4

Każdego omlet ostrożnie układamy na talerzu i dodajemy ubitą śmietankę Łaciatą na połówkę. Następnie przykrywamy drugą częścią. Omlet jest dosyć ciężki przez banana, więc trzeba to robić ostrożnie.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-21 18:10:00

Przepyszne!

Załącznik 0

Odpowiedz

dariab

Opublikowany: 2018-02-22 14:05:00

Moje dzieci je uwielbiają!

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.