Omlet z pomidorem, mozzarellą i koperkiem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4-5 jajek
  • 2 pomidory
  • ser mozzarella Mlekpol
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 łyżka masła Mazurski Smak
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wbić jajka, roztrzepać je widelcem. Dodać sól oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Posiekać oczyszczony koperek i dodać do jajek. Wymieszać. Na patelni rozpuścić masło. Ułożyć plastry pomidorów i podsmażyć je przez chwilę. Następnie wlać jajka. Ułożyć na wierzchu ser mozzarella pokrojony na kawałki. Smażyć omlet na małym ogniu, aż jajka się zetną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.