Jajka faszerowane szynką parmeńską i rukola

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 1 duża garść rukoli
  • 2 łyżki majonezu
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, zostawić do przestygnięcia, a następnie przekroić na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i wrzucić je do miseczki. Rozgnieść żółtka widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.



Krok 2

Szynkę parmeńską pokroić w drobniutką kosteczkę i dodać do żółtek. Dodać również majonez. Wymieszać. Przyprawić masę świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 3

Dodać wypłukaną, osuszoną i pokrojoną rukolę. Wymieszać i faszerować jajka powstałą masą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.