placki budyniowe z dżemem

Autor:

mileneczka5

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

skladniki

  • 4 ŁYŻECZKI CUKRU
  • 2 OPAKOWANIA BUDYNIU WANILIOWEGO
  • 2 SZKLANKI MLEKA ŁACIATE
  • SZCZYPTA CUKRU WANILIOWEGO ALBO KILKA KROPEL AROMATU WANILIOWEGO
  • 1 JAJKO
  • MĄKA ( OKOŁO 4-5 ŁYŻEK )
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • DŻEM TRUSKAWKOWY

Przygotowanie

Krok 1

Jajko wbijam do miski i roztrzepuje, następnie wsypuję cukier i mieszam aż się rozpuści. Wlewam mleko i wsypuję 2 budynie. Dokładnie mieszam. Na koniec dodaje łyżeczkę oleju, cukier waniliowy oraz mąkę. Mąki dodaje tyle by uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Na patelni rozgrzewam resztę oleju. Nakładam łyżką ciasto , formując placki. Smażę z obu stron na rumiany kolor. Gotowe placki dekoruję dżemem truskawkowym. Smacznego!!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.