Sałatka grecka to najlepsza propozycja na lato. Greckie klimaty w twojej kuchni. Poznaj smak oryginalnej greckiej sałatki
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Korniszony kroimy na małe części, świeżego ogórka myjemy i także kroimy, nie musimy obierać go ze skórki.
Ze słoiczków wyjmujemy oliwki, nie płuczemy ich z marynaty, będą miały wyraźniejszy smak. Kroimy pomidory na kawałki, a z opakowania wyjmujemy ser feta, kroimy go w kostkę.
Wszystkie składniki przekładamy do wysokiej miski, delikatnie mieszamy ze sobą za pomocą specjalnej łyżki lub dwóch łyżek stołowych.
Aby łatwiej Ci się kroiło fetę, zwilż nóż w gorącej wodzie, a krojenie pójdzie jak po maśle.
Dodaj komentarz