Keto bułki z dorszem

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g Twarogu chudego Łaciaty
  • 120 g siemienia lnianego
  • 60 g pestek słonecznika
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 200 g polędwicy z dorsza
  • 200 ml Maślanki Mrągowskiej naturalnej
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczki kminku mielonego
  • olej do smażenia
  • ½ cebuli szalotki
  • 1 pomidor
  • szczypta chili w płatkach
  • kiełki do podania

Przygotowanie

Krok 1

W naczyniu żaroodpornym połącz ze sobą Maślankę Mrągowską naturalną, kurkumę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz kminek mielony i mieszamy. Polędwicę z dorsza pokrój na mniejsze kawałki i włóż do marynaty. Odstaw do lodówki.



Krok 2

W małej misce rozdrobnij Twaróg chudy Łaciaty. Dodaj siemię lniane, jajka, proszek do pieczenia oraz pestki słonecznika. Masę dokładnie zamieszaj. Przełóż na blachę używając ringu do uformowania bułki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 145 stopni przez ok. 40 minut.



Krok 3

Szalotkę pokrój w pióra, na patelni rozgrzej olej. Pomidora pokrój w paski. Szalotkę podsmaż na patelni razem z pomidorami. Całość dopraw chilli w płatkach.



Krok 4

Rybę grilluj a następnie złóż kanapkę: na bułkę połóż rybę a na rybę pomidory z cebulą, całość dekorując świeżymi kiełkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.