W naczyniu żaroodpornym połącz ze sobą Maślankę Mrągowską naturalną, kurkumę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz kminek mielony i mieszamy. Polędwicę z dorsza pokrój na mniejsze kawałki i włóż do marynaty. Odstaw do lodówki.
W małej misce rozdrobnij Twaróg chudy Łaciaty. Dodaj siemię lniane, jajka, proszek do pieczenia oraz pestki słonecznika. Masę dokładnie zamieszaj. Przełóż na blachę używając ringu do uformowania bułki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 145 stopni przez ok. 40 minut.
Szalotkę pokrój w pióra, na patelni rozgrzej olej. Pomidora pokrój w paski. Szalotkę podsmaż na patelni razem z pomidorami. Całość dopraw chilli w płatkach.
Rybę grilluj a następnie złóż kanapkę: na bułkę połóż rybę a na rybę pomidory z cebulą, całość dekorując świeżymi kiełkami.
Dodaj komentarz