Keto bułki z dorszem

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Twaróg chudy Łaciaty Mlekpol 200 g
  • siemię lniane 120 g
  • pestki słonecznika 60 g
  • jajka 2 sztuki
  • proszek do pieczenia ½ łyżeczki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • polędwica z dorsza 200 g
  • Maślanka Mrągowska naturalna 200 ml
  • czosnek 2 ząbki
  • kurkuma ½ łyżeczki
  • kminek mielony ½ łyżeczki
  • olej do smażenia
  • cebula szalotka połowa
  • pomidor 1 sztuka
  • chili w płatkach szczypta
  • kiełki do podania

Przygotowanie

Krok 1

W naczyniu żaroodpornym połącz ze sobą Maślankę Mrągowską naturalną, kurkumę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól oraz kminek mielony i mieszamy. Polędwicę z dorsza pokrój na mniejsze kawałki i wkładamy do marynaty. Odstaw do lodówki.



Krok 2

W małej misce rozdrabniamy Twaróg chudy Łaciaty. Dodajemy siemię lniane, jajka, proszek do pieczenia oraz pestki słonecznika. Masę dokładnie mieszamy. Przekładamy na blachę używając ringu do uformowania bułki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 145 stopni przez ok. 40 minut.





Krok 3

Szalotkę pokrój w pióra, na patelni rozgrzej olej. Pomidora pokrój w paski. Szalotkę podsmaż na patelni razem z pomidorami. Całość dopraw chilli w płatkach.



Krok 4

Rybę grilluj a następnie złóż kanapkę: na bułkę połóż rybę a na rybę pomidory z cebulą, całość dekorując świeżymi kiełkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.