Ostra wołowina z grilla

Szybkie, proste i tanie danie dla prawdziwych miłośników pikantnych potraw – ostry smak i wręcz idealnie wysmażone mięso – czy można chcieć więcej?

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki;

  • - 300 g polędwicy wołowej
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - ½ łyżeczki ostrej papryki
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - sok z ½ cytryny
  • - koperek do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wyjmujemy z lodówki ok. 2 godzin przed grillowaniem. Powinno mieć temperaturę pokojową. Polędwicę kroimy w plastry. Obieramy czosnek i ścieramy.



Krok 2

Mięso dokładnie nacieramy czosnkiem, pieprzem, solą i ostrą papryką, a następnie skrapiamy sokiem z ½ cytryny i oliwą z oliwek.



Krok 3

Bardzo mocno rozgrzewamy grilla i umieszczamy na nim steki. Grillujemy po 3-5 minut z każdej strony. Dekorujemy koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.