Ostra wołowina z grilla

Szybkie, soczyste i proste danie dla prawdziwych miłośników pikantnych potraw. Ostry smak i wręcz idealnie wysmażone mięso – czego można chcieć więcej?

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki;

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny
  • koperek

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wyjmij z lodówki ok. 2 godzin przed grillowaniem. Powinno mieć temperaturę pokojową. Polędwicę umyj, osusz i pokrój w plastry. Czosnek obierz i zetrzyj na tarce.



Krok 2

Mięso dokładnie natrzyj czosnkiem, pieprzem, solą i ostrą papryką, a następnie skrop sokiem z ½ cytryny i oliwą z oliwek.



Krok 3

Bardzo mocno rozgrzej grilla i umieść na nim steki. Grillujemy po 3-5 minut z każdej strony. Przed podaniem udekoruj posiekanym koperkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.