Ostre steki z grilla

Pyszne, ostre steki z grilla podane ze słodką grillowaną papryką, która idealnie przełamuje ich smak. Danie godne polecenia zwłaszcza na sezon grillowy - ale sprawdzi się również w domu, przygotowane na patelni grillowej.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 2 czerwone papryki

Marynata

  • 6 łyżek oliwy
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 płaska łyżka chili
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem.



Krok 2

Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy płaty mięsa. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.



Krok 3

Paprykę kroimy w paski.



Krok 4

Mięso i paprykę grillujemy na rozgrzanym ruszcie z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.