Owoce pod kołderką z pianki i kruszonki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Kruszonka:

  • 10 dag mąki tortowej
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 5 dag masła Łaciate
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 2 żółtka

Dodatkowo:

  • 8-10 okrągłych biszkoptów
  • 1-2 brzoskwinie
  • ½ szkl. malin
  • ½ szkl. borówek amerykańskich
  • 2 białka
  • 2 łyżki kisielu malinowego

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę z płatkami owsianymi, żółtkami, cukrem, cukrem z wanilią i masłem palcami rozcierać do powstania kruszonki.




Foremkę do pieczenia posmarować masłem. Na dno włożyć pokruszone biszkopty, wsypać pokrojone brzoskwinie bez skórki, maliny i borów ( kilka odłożyć do dekoracji).



Krok 3

Białka ze szczyptą soli i łyżką cukru ubić na sztywną pianę. Wsypać kisiel malinowy, delikatnie wymieszać, wyłożyć na owoce. Wierzch posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 25 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.