Owsianka na mleku z owocami

Dla wielu osób owsianka to koszmar z dzieciństwa, tymczasem odpowiednio przygotowana staje się pysznym i sycącym śniadaniem. Wystarczy szczypta soli, łyżeczka miodu i odrobina mleka, żeby przenieść płatki owsiane na zupełnie inny poziom.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Fit

Bez laktozy

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Fit

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - ½ szklanki płatków owsianych górskich
  • - 1 szklanka wody
  • - ¼ szklanki mleka Łaciate 2%
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - 1 łyżeczka miodu

Dodatkowo:

  • - garść świeżych, sezonowych owoców (np. borówek, malin, truskawek, jeżyny)

Przygotowanie

Krok 1

W garnku umieścić płatki owsiane, dodać sól i zalać wodą. Gotować na małym ogniu do momentu, aż płatki wchłoną całą wodę - około 5 minut.



Krok 2

Dodać mleko i miód.



Krok 3

Przełożyć do miseczki i posypać owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.