Pyszny i świetnie wyglądający, fioletowy koktajl z jagodami i burakiem poleca się na lato. Prawdziwa bomba witaminowa! Warto użyć bardzo dojrzałych bananów, dzięki czemu koktajl będzie naturalnie słodki. Oczywiście nie ma sensu gotować lub piec buraków tylko do tego koktajlu - można przy okazji zrobić chłodnik buraczany lub klasyczny barszcz czerwony.
Danie: Napoje
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Bez glutenu
Jagody przełożyć na sito, umyć i osuszyć. Banany i buraka obrać, pokroić na plasterki.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.
W pojemniku blendera umieścić mleko, serek, owoce i buraki. Zblendować na gładko.
Spróbować koktajlu i ewentualnie dosłodzić miodem. Rozlać do szklanek i serwować.
Dodaj komentarz