Fioletowy koktajl z jagodami i burakiem

Pyszny i świetnie wyglądający, fioletowy koktajl z jagodami i burakiem poleca się na lato. Prawdziwa bomba witaminowa! Warto użyć bardzo dojrzałych bananów, dzięki czemu koktajl będzie naturalnie słodki. Oczywiście nie ma sensu gotować lub piec buraków tylko do tego koktajlu - można przy okazji zrobić chłodnik buraczany lub klasyczny barszcz czerwony.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 ml mleka Łaciate 2%
  • 100 g serka homogenizowanego waniliowego Rolmlecz
  • 150 g jagód
  • 100 g ugotowanego lub upieczonego buraka
  • 4 banany
  • 2 jabłka

Opcjonalnie:

  • miód do posłodzenia

Przygotowanie

Krok 1

Jagody przełożyć na sito, umyć i osuszyć. Banany i buraka obrać, pokroić na plasterki.



Krok 2

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 3

W pojemniku blendera umieścić mleko, serek, owoce i buraki. Zblendować na gładko.



Krok 4

Spróbować koktajlu i ewentualnie dosłodzić miodem. Rozlać do szklanek i serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.