Fioletowy koktajl z jagodami i burakiem

Pyszny i świetnie wyglądający, fioletowy koktajl z jagodami i burakiem poleca się na lato. Prawdziwa bomba witaminowa! Warto użyć bardzo dojrzałych bananów, dzięki czemu koktajl będzie naturalnie słodki.

Przy okazji wykonywania tego koktajlu możesz także przygotować: chłodnik buraczany lub barszcz czerwony.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 ml mleka Łaciate 2%
  • 100 g serka homogenizowanego waniliowego Rolmlecz
  • 150 g jagód
  • 100 g ugotowanego lub upieczonego buraka
  • 4 banany
  • 2 jabłka

Opcjonalnie:

  • miód do posłodzenia

Przygotowanie

Krok 1

Jagody przełożyć na sito, umyć i osuszyć. Banany i buraka obrać, pokroić na plasterki.



Krok 2

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.



Krok 3

W pojemniku blendera umieścić mleko, serek, owoce i buraki. Zblendować na gładko.



Krok 4

Spróbować koktajlu i ewentualnie dosłodzić miodem. Rozlać do szklanek i serwować.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.