Owsianka z owocami

Śniadanie bogate w białko i aminokwasy. Porcja witamin od rana na dobry początek dnia. Do tego świeże owoce, które nie tylko dodają walorów kolorystycznych, ale także smakowych.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 5 łyżek płatków owsianych
  • - 150 ml mleka Łaciate bez laktozy
  • - 1/2 jabłka
  • - 8 borówek
  • - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny
  • - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.



Krok 2

Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych oczkach. Nektarynkę kroimy na plasterki.



Krok 3

Do owsianki dodajemy jabłko i  mieszamy. Na wierzch dodajemy orzechy, borówki oraz kilka plasterków nektarynki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.