Pałeczki z cielęciny są delikatne w smaku. Chętnie są spożywane przez dzieci i dorosłych. Można je podawać na gorąco i na zimno.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Mięso myjemy dokładnie zimną wodą. Osuszamy i kroimy na małe kawałki. Następnie mielimy w maszynce do mięsa.
Mięso umieszczamy w misce, dodajemy 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej. Wyrabiamy całość bardzo dokładnie. Dodajemy mieloną paprykę, pieprz i sól. Mieszamy.
Formujemy pałeczki i delikatnie je rolujemy. Panierujemy je w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podajemy na patyczkach do szaszłyków z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz