Pałeczki mięsne z cielęciny

Pałeczki z cielęciny są delikatne w smaku. Chętnie są spożywane przez dzieci i dorosłych. Można je podawać na gorąco i na zimno.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg cielęciny bez kości
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1 łyżka pieprzu białego
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 5 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Mięso myjemy dokładnie zimną wodą. Osuszamy i kroimy na małe kawałki. Następnie mielimy w maszynce do mięsa.



Krok 2

Mięso umieszczamy w misce, dodajemy 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej. Wyrabiamy całość bardzo dokładnie. Dodajemy mieloną paprykę, pieprz i sól. Mieszamy.



Krok 3

Formujemy pałeczki i delikatnie je rolujemy. Panierujemy je w roztrzepanych jajkach, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.



Krok 4

Podajemy na patyczkach do szaszłyków z ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.