Pancakes z otrębów owsianych z dodatkiem cynamonu

Lekkie placuszki owsiane, które można przygotować w wersji słodkiej, ale także wytrawnej. Idealne dla osób dbających o linię, gdyż placuszki są dietetyczne.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 3 białka jajka
  • - 60 g otrębów owsianych
  • - 1 łyżeczka miodu
  • - 1 jabłko
  • - ½ łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Białka wkładamy do miski i ubijamy mikserem, jednak nie ubijamy ich na sztywno. Otręby owsiane mielimy na mąkę. Dodajemy je do białek. Dodajemy również miód. Wszystko mieszamy.



Krok 2

Jabłko kroimy w kostkę. Patelnię z nieprzywierającym dnem nagrzewamy. Nakładamy ciasto po 1 łyżce i smażymy placuszki z obu stron po 2-3 minuty. Wychodzi ich około 13 sztuk.



Krok 3

Placuszki podajemy przyprószone cynamonem z dodatkiem pokrojonego jabłka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.