Panierowana ryba po angielsku

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • dowolny filet z ulubionej ryby
  • 100 ml Świeżego Mleka Łaciate bez laktozy
  • 1 jajko
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mąki
  • płatki kukurydziane
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do naczynia dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, jajko i mleko. Całość wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.



Krok 2

Płatki kukurydziane rozkrusz na drobne kawałki.



Krok 3

Panieruj filety rybne maczając je w przygotowanej wcześniej masie. Następnie obtocz w płatkach kukurydzianych.



Krok 4

Rozgrzej patelnię i na głębokim oleju smaż wcześniej przygotowane kawałki ryby. Smacznego!



Wskazówki

Panierowaną rybę po angielsku możesz serwować w dowolny sposób tj. jako dodatek do sałaty, ryżu czy ziemniaków.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.