Panzanella - włoska sałatka chlebowa

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g pomidorów
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 2 kromki chleba
  • kilkanaście liści bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki tartego sera Jantar
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól

Przygotowanie

Krok 1 

Pomidory umyj i pokrój na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w paski. Chleb opiecz na patelni lub grillu, a następnie pokrój na kawałki.



Krok 2

W misce przekładaj pomidory na przemian z chlebem, cebulą i porwaną bazylią.



Krok 3

Polej oliwą, octem balsamicznym i posyp tartym serem Jantar. Na koniec dopraw solą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.