Panzanella, włoska sałatka chlebowa

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g pomidorów
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 2 kromki chleba
  • kilkanaście liści bazylii
  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 3 łyżki tartego sera Jantar
  • łyżka octu balsamicznego
  • sól

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pomidory umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w paski. Chleb opiec na patelni lub grillu. Pokroić na kawałki. Przekładać pomidory na przemian z chlebem, cebulą i porwaną bazylią, układając składniki w misce. Polać oliwą, octem balsamicznym i posypać tartym serem Jantar oraz doprawić solą.



Wskazówki



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.