Grillowane kotlety wieprzowe z surówką i brokułami

Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się podczas grillowej imprezy na świeżym powietrzu. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Samo przygotowanie na zajmuje dużo czasu, jednak aby mięso było idealne, dobrze jest marynować je przez całą noc.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 brokuł
  • -4 kotlety schabowe
  • - surówka

Marynata:

  • - 5 łyżek oleju
  • - 1 łyżka miodu
  • - 1 łyżka octu winnego
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich
  • - 3 ząbki czosnku
  • - ½ łyżeczki soli
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - 1 łyżeczka świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (ząbki czosnku powinny być przeciśnięte przez praskę).



Krok 2

Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy marynatą i odstawiamy na noc.



Krok 3

Następnego dnia wyjmujemy je z lodówki, aby lekko się ociepliły. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.



Krok 4

Kotlety wieprzowe opiekamy na gorącym ruszcie po 5 minut z każdej strony. Podajemy z brokułem i surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.