Grillowane kotlety wieprzowe z surówką i brokułami

Pyszne danie, które idealnie sprawdzi się podczas grillowej imprezy na świeżym powietrzu. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Samo wykonanie tej potrawy nie na zajmuje dużo czasu. Żeby mięso było idealne, dobrze jest przygotować je dzień wcześniej i marynować przez całą noc.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 4 kotlety schabowe
  • surówka

Marynata:

  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mieszamy ze sobą wszystkie składniki marynaty (ząbki czosnku powinny być przeciśnięte przez praskę).



Krok 2

Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, a następnie nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na noc.



Krok 3

Następnego dnia wyjmujemy je z lodówki, aby lekko się ociepliły. W tym czasie brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.



Krok 4

Kotlety wieprzowe opiekamy na gorącym ruszcie po 5 minut z każdej strony. Podajemy z brokułem i surówką z tartej kalarepy. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.