Papryka faszerowana mięsem mielonym

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • papryka czerwona 3 szt ,
  • cebula 1 szt ,
  • czosnek ząbki 2 szt ,
  • oliwa z oliwek 2 łyżki ,
  • łopatka wieprzowa 300 gram,
  • pomidor 1 szt ,
  • ryż 100 gram,
  • papryka słodka mielona 1 łyżka,
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki ,
  • ser żółty 150 gram ,
  • natka pietruszki 1 pęczek ,
  • sól ,
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w dość drobną kostkę. Czosnek drobniutko posiekać. Wrzucić cebulę oraz czosnek na rozgrzaną oliwę i podsmażyć, aż cebula stanie się szklista. Mięso z łopatki zmielić w maszynce i dodać do cebuli. Smażyć, aż lekko zbrązowieje. Pomidora pokroić w kostkę i również wrzucić na patelnię. Dodać przyprawy, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Zdjąć patelnie z ognia. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz ryż, a także połowę sera. Wymieszać. Z papryk odciąć część z ogonkiem i usunąć pestki. Nałożyć farsz, posypać resztą żółtego sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez pół godziny w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.