Cynaderki wieprzowe mogą stanowić bardzo smaczny, wykwintny wręcz przysmak. Trzeba tylko wiedzieć, jak odpowiednio je przygotować. Podawane z dzikim ryżem stanowią bardzo dobrą kompozycję.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten
Cynaderki trzy razy po 30 minut moczymy w zimnej wodzie (za każdym razem zmieniamy wodę na świeżą). Następnie dokładnie oczyszczamy je z błonek i żyłek i ponownie moczymy - ok. 2 godziny. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Cynaderki gotujemy w wodzie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i szczyptą soli ok. 30 minut, wymieniamy wodę, solimy i gotujemy kolejne 30 minut. Ryż gotujemy.
Na rozgrzanym oleju smażymy nerki do zarumienienia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i cebulą.
Ozdabiamy natką pietruszki.
Dodaj komentarz