Smażone cynaderki wieprzowe z dzikim ryżem

Cynaderki wieprzowe mogą stanowić bardzo smaczny, wykwintny wręcz przysmak. Trzeba tylko wiedzieć, jak odpowiednio je przygotować. Podawane z dzikim ryżem stanowią bardzo dobrą kompozycję.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg cynaderek wieprzowych
  • - 1 cebula czerwona
  • - 3 liście laurowe
  • - 5 ziaren ziela angielskiego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 4 łyżki oleju do smażenia
  • - 2 woreczki dzikiego ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Cynaderki trzy razy po 30 minut moczymy w zimnej wodzie (za każdym razem zmieniamy wodę na świeżą). Następnie dokładnie oczyszczamy je z błonek i żyłek i ponownie moczymy - ok. 2 godziny. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki.



Krok 2

Cynaderki gotujemy w wodzie z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i szczyptą soli ok. 30 minut, wymieniamy wodę, solimy i gotujemy kolejne 30 minut. Ryż gotujemy.



Krok 3

Na rozgrzanym oleju smażymy nerki do zarumienienia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i cebulą.



Wskazówki

Ozdabiamy natką pietruszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.