Warzywne leczo

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula czerwona
  • 1 papryka czerwona
  • 2 średnie cukinie żółte
  • 30 dag pomidorów
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki ketchupu łagodnego
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 papryczki chili
  • Sól, cukier, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki, dodać do cebuli, podsmażyć.





Krok 2

Cukinie razem ze skórką pokroić, wsypać do podsmażonej cebuli z papryką.





Krok 3

Pomidory włożyć do wrzącej wody, osączyć, obrać ze skórki, pokroić. Dodać do warzyw, wlać odrobinę wody i gotować do miękkości.





Krok 4

Fasolkę pokroić na kawałki, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Połączyć z warzywami, dodać ketchup, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.