Pyszne, ekspresowe, łatwe i niezbyt kosztowne danie o wyrazistym smaku i pięknym wyglądzie. Wyśmienicie pachnie i jest łatwe w przygotowaniu. Doskonała przystawka, lunch lub kolacja.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Cebulę kroimy drobno w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy mięso. Całość smażymy przez ok. 15 minut. 3 jajka mieszamy razem z musztardą. Wszystko doprawiamy 1 łyżeczką soli ziołowej, 1 łyżką pieprzu i 1 łyżeczką papryki ostrej.
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Myjemy paprykę, kroimy na pół i usuwamy z niej nasiona. Połówki faszerujemy mięsem. Całość umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy tartym serem.
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C. Całość przyozdabiamy natką pietruszki w otoczeniu fasolki szparagowej.
Dodaj komentarz