Papryka faszerowana z dodatkiem wołowiny

Pyszne, ekspresowe, łatwe i niezbyt kosztowne danie o wyrazistym smaku i pięknym wyglądzie. Wyśmienicie pachnie i jest łatwe w przygotowaniu. Doskonała przystawka, lunch lub kolacja.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 papryki
  • 800 g mielonego mięsa wołowego
  • 3 małe cebule
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 50 g tartego sera
  • 3 łyżki oleju
  • 1 natka pietruszki
  • Fasolka szparagowa do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy drobno w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy mięso. Całość smażymy przez ok. 15 minut. 3 jajka mieszamy razem z musztardą. Wszystko doprawiamy 1 łyżeczką soli ziołowej, 1 łyżką pieprzu i 1 łyżeczką papryki ostrej.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Myjemy paprykę, kroimy na pół i usuwamy z niej nasiona. Połówki faszerujemy mięsem. Całość umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy tartym serem.



Krok 3

Pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C. Całość przyozdabiamy natką pietruszki w otoczeniu fasolki szparagowej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.