Paprykarz ze śledzi

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • ryż 100 gram ,
  • cebula 1 szt,
  • marchewka 1 szt,
  • olej rzepakowy 3 łyżki ,
  • śledzie w sosie paprykowym 2 puszki ,
  • przecier pomidorowy 2 łyżki ,
  • papryka słodka mielona 1 łyżka ,
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki ,
  • ketchup pikantny 1 łyżeczka ,
  • pieprz ,
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, a gdy przestygnie przełożyć do miski. Dodać śledzie i rozgnieść je widelcem. Cebulę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić cebulę i smażyć, aż się lekko zeszkli. Następnie dodać marchewkę i dusić razem około 5 minut. Dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy i dusić, aż marchewka zmięknie. Przełożyć zawartość patelni do miski i dokładnie wymieszać. Doprawić gotowy paprykarz dużą ilością pieprzu. Przed podaniem wstawić do lodówki na minimum godzinę.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KuchniaMniam

Opublikowany: 2018-11-13 12:11:00

Coś pysznego!

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.