Wielkanoc kojarzy nam się z jajkami. W tej wersji są one faszerowane pastą z dodatkiem wątróbki.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Ugotowane na twardo jajka obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy ostrożnie żółtka przy pomocy łyżeczki. Po usunięciu żółtek powinny nam zostać łódeczki z białka, które odkładamy na razie na bok.
Żółtka i rozdrobnioną wątróbkę blendujemy na gładką masę, dodając do miksowania tyle śmietanki Łaciatej, by uzyskać kremową, gładką pastę. Doprawiamy ją solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem do smaku.
Pastą wypełniamy polówki białek i podajemy udekorowany posiekanym koperkiem.
Pamiętajmy, że czosnek „po przegryzieniu” staje się bardziej ostry, dodawajmy go ostrożnie, mniejszymi partiami. Jeśli obawiamy się zapachu z ust, po zjedzeniu potrawy, możemy użyć do przygotowania dania pieczonego w skórce czosnku.
Dodaj komentarz