Śledzik w warzywach

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety śledziowe marynowane
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 buraki
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki szczypiorku
  • Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa ugotować w osolonej wodzie do miękkości.



Krok 2

Cebulę obrać, drobno pokroić.



Krok 3

Filety śledziowe wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w paseczki.



Krok 4

Ugotowane warzywa obrać, zetrzeć na tarce, każde do innej miski. Warzywa oprószyć solą i pieprzem, dodać do każdej miski śledzie, wymieszać z majonezem.



Krok 5

Układać na półmisku obok siebie sałatkę śledziową, posypać sałatkę szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.