Pasta z bakłażana

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 suszonych pomidorów
  • 3 łodygi bazylii
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól , pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umytego bakłażana kroimy wzdłuż, skrapiamy oliwą.

Kładziemy na blaszce, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stoopni. Pieczemy przez 10-15 minut.
W tym czasie obieramy czosnek i wyciskamy cytryne.



Krok 2

Wszystkie skladniki, oprócz suszonych pomidorów, miksujemy i doprawiamy sola i pieprzem.

W tym czasie krótko moczymy suszone pomidory w cieplej wodzie, wyciskamy i drobno siekamy. Następnie mieszamy z pasta.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.