Pasta z czerwonej soczewicy i rukoli

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy czerwonej
  • 1 duża garść rukoli
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka przyprawy harissa
  • 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Soczewicę dokładnie wypłukać i wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować 15 minut. Następnie odcedzić z nadmiaru wody i wrzucić do miski.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, dodać do soczewicy i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.



Krok 3

Dodać drobno pokrojoną rukolę, wymieszać.



Krok 4

Dodać przecier pomidorowy oraz oliwę, przyprawić pastę do smaku. Podawać z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.