Pasta z jajek, marchwi, zielonej cebuli, ogórków kiszonych i majonezu

Aromatyczna pasta, którą przygotujesz w kilka chwil. Pyszne urozmaicenie śniadaniowych kanapek.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ugotowane jajka
  • 1 ugotowana, nieduża marchew
  • 1 nieduży kiszony ogórek
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • 2-3 młode cebulki ze szczypiorkiem
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane jajka obieramy. Jajka, marchewkę, ogórek kiszony i cebulkę bez szczypiorku, bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do głębokiej miseczki.



Krok 2

Do pokrojonych produktów dodajemy majonez, śmietankę Łaciatą i całość mieszamy widelcem, by składniki dokładnie połączyły się ze sobą.



Krok 3

Pastę jajeczną doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na pieczywo i dekorujemy świeżymi ziołami np. natką pietruszki lub szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.