Zupa pomarańczowo-marchewkowa z imbirem

Zupa pomarańczowo marchewkowa z imbirem to pyszne i jednocześnie rozgrzewające danie, które z pewnością poprawi humor każdemu. Delikatna zupa dla każdego i na każdą porę roku. Warto spróbować tego wspaniałego owocowo-warzywnego smaku.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 duża pomarańcza
  • - 3 marchewki
  • - 4 cm kawałek imbiru
  • - 1 cebula
  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 mały pęczek kopru

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z marchewką na rozgrzanym na patelni oleju do czasu, aż lekko się przyrumienią.



Krok 2

Do garnka dolewamy bulion, dodajemy podsmażone warzywa, starty na tarce imbir. Gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy miąższ z pomarańczy, doprawiamy solą. Gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka. Wówczas całość miksujemy.



Krok 3

Zupę dekorujemy posiekanym drobno koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.