Zupa pomarańczowo marchewkowa z imbirem to pyszne i jednocześnie rozgrzewające danie, które z pewnością poprawi humor każdemu. Delikatna zupa dla każdego i na każdą porę roku. Warto spróbować tego wspaniałego owocowo-warzywnego smaku.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z marchewką na rozgrzanym na patelni oleju do czasu, aż lekko się przyrumienią.
Do garnka dolewamy bulion, dodajemy podsmażone warzywa, starty na tarce imbir. Gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy miąższ z pomarańczy, doprawiamy solą. Gotujemy do momentu, aż marchew będzie miękka. Wówczas całość miksujemy.
Zupę dekorujemy posiekanym drobno koperkiem.
Dodaj komentarz