Pasta z kaczki do kanapek

Idealna do kanapek, grzanek, tostów czy chrupkiego pieczywa. Pyszna pasta z kaczki, którą spokojnie możemy podać dziecku zamiast sklepowego pasztetu.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - mięso z ½ ugotowanej kaczki (np. z rosołu)
  • - 1 łyżka majonezu
  • - 1 łyżka musztardy
  • - 2 jajka
  • - 1 cebula
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - ½ łyżeczki ostrej papryki
  • - 1 pęczek szczypioru (od cebuli dymki)

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Mięso kaczki rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez i musztardę, a następnie mieszamy. Dodajemy drobno pokrojone jajka i drobno pokrojoną cebulę.



Krok 2

Przyprawy mieszamy z oliwą i całość dodajemy do kaczki.



Krok 3

Podajemy z posiekanym szczypiorem.



Wskazówki

Podajemy np. z pieczywem i szczypiorkiem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.